Äggstekta spättafilér & remoulade och rågbröd

8 st små spättafiléer
2 msk citronsaft
1 msk Worcestershiresås
3 ägg
1,5 dl durumvetemjöl
1 dl smörgåsgurka hackade
1 dl syltlök hackade
2 msk kapris hackade
1 dl pickles av grönsaker som morot, blomkål osv eller ta mer av ättiksgurka och syltlök
1-2 dl majonnäs
Citronsaft
1 msk curry , salt, peppar
4 st stora rågbröd
Salladsblad

Krydda fisken med saft av citron och Worcestershiresås
Salt och peppar.Vänd sedan i mjöl och slutligen ägg innan stekning
Hacka gurka, syltlök, pickles samt kapris grovt.
Lägg i en skål.
Blanda i majonnäs.
Smaka av med citronsaft, salt, peppar, curry.
Förvara remouladsåsen i kylen. Remouladen blir godare efter någon timme.

Läckö Slottsaquavit, Sverige
Ren, kryddig smak med inslag av dill, fänkål och kummin.
Nr 33 pris 245.-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *