Muurika mat Anders Levén 4 pers
Dovfilé ,chorizo, potatis inlagd rödbeta och gurka
300 g filé eller innanlår i mindre bitar av dovvilt eller rådjur
2 st chorizo i skivor6 st kokta potatisar i skivor
4 st skivade knipplökar
10 st finst skalade små morötter
10 st små broccolibuketter
20 st krossade korianderfrönsmör, olivolja ,salt, peppar
Gör så här:
Heta upp muurikan och i med fettet stek alltid köttet först så det får en härlig yta samt behåller lite av det rosa, sedan varvas grönsaker, korv, potatis som vänds runt för fin färg.
Krydda med korianderfrön ,nymald peppar och salt. Njut med inlagda grönsaker så man får en härlig svensk sockersyrlig smak.
Inlagda i 1-2-3 lag
0,5 dl ättika(12%) ,
1 dl socker,
1, 5 dl vatten
1 nypa salt
rör ihop kall och lägg i grönsakerna var för sig i minst en timma
Skivad färsk minigurka
Skivad färsk rå rödbeta
Stellenbosch ReserveVanderstel, 2022 pris 149.- nr 4638