Nötjärpar med ris och sallad

600 g nötfärs

2 st klyftor vitlök riven

1 st finhackad gul lök

paprikaflakes , spiskummin, salt och peppar

olivolja

2,5 dl yogurt

Bland färsen i maskin med alla kryddor , yoghurt och späd ev med vatten.

Forma till små järpar i smort bleck och stek i ugn på 200°c, servera med nykokt ris en kall sås på yoghurt och gräddfil med lite färska örter.

En stor färggrann sallad till på frukt och sallad.

Silverboom

Special Reserve Shiraz Merlot, 2024 nr 74285 pris 82.-600 g nötfärs

2 st klyftor vitlök riven

1 st finhackad gul lök

paprikaflakes , spiskummin, salt och peppar

olivolja

2,5 dl yogurt

Bland färsen i maskin med alla kryddor , yoghurt och späd ev med vatten.

Forma till små järpar i smort bleck och stek i ugn på 200°c, servera med nykokt ris en kall sås på yoghurt och gräddfil med lite färska örter.

En stor färggrann sallad till på frukt och sallad.

Silverboom

Special Reserve Shiraz Merlot, 2024 nr 74285 pris 82.-