Bouef Bourguignon

Bouef Bourguignon 4 pers Anders Levén

1 kg högrev i stora tärningar 2,5*2,5cm
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor rivna
3 msk smör/ olja
20 st smålökar
10 st champinjoner kvartade
150 g rökt fläsk i tärningar
2 msk tomatpuré
5 dl rött vin plus vatten
1 buljongtärning
lagerblad svartpeppar
4 kvistar timjan

Bryn köttet ordentligt och flytta till en gryta, fortsätt med lök, fläsk, champinjoner i grytan . I med tomatpure och kryddor, fyll på med vin buljong. Koka upp på spisen och låt den sedan puttra i ugnen på 125°c i ca 2 timmar., kolla efter 1,5 timmar och smaka av , kolla mörheten , red av och servera med potatispuré.

Caminante de los Mundos

Malbec, 2024 nr 20118 pris 129.-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *