Muurika mat

Muurika mat Anders Levén 4 pers

Dovfilé ,chorizo, potatis inlagd rödbeta och gurka

300 g filé eller innanlår i mindre bitar av dovvilt eller rådjur

2 st chorizo i skivor6 st kokta potatisar i skivor

4 st skivade knipplökar

10 st finst skalade små morötter

10 st små broccolibuketter

20 st krossade korianderfrönsmör, olivolja ,salt, peppar

Gör så här:

Heta upp muurikan och i med fettet stek alltid köttet först så det får en härlig yta samt behåller lite av det rosa, sedan varvas grönsaker, korv, potatis som vänds runt för fin färg.

Krydda med korianderfrön ,nymald peppar och salt. Njut med inlagda grönsaker så man får en härlig svensk sockersyrlig smak.

Inlagda i 1-2-3 lag

0,5 dl ättika(12%) ,

1 dl socker,

1, 5 dl vatten

1 nypa salt

rör ihop kall och lägg i grönsakerna var för sig i minst en timma

Skivad färsk minigurka

Skivad färsk rå rödbeta

Stellenbosch ReserveVanderstel, 2022 pris 149.- nr 4638

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *